Naozaj je to primitívny recept – hodný mojich kuchárskych schopností. Krvavničky vyvolávajú síce u niektorých ľudí odpor, avšak pre mňa to je chutný a výživný obed.
Suroviny:
50g kyslej kapusty
100g pohánky
1 ks krvavničky
olej
————————
Cena: 1,26 eur!
Postup:
1. Do hrnca si dáme asi 100g pohánky (podobné množstvo ako si dávame ryže) a uvaríme vo vode 5 minút. Scedíme a vysypeme na tanier.
1. Asi 50 g kyslej kapusty udusíme na panvici, ideálne ju prikryjeme pokrývkou, nech sa udusí v pare. Po asi 5 minútach dusenia kapustu dáme na tanier ku pohánke a panvicu opláchneme.
2. Na panvicu dáme trošku oleja (asi polievkovú lyžicu) a položíme na ňu krvavničku. Krvavničku pečieme a prevraciame. Zvykne sa roztrhnúť a obsah vytečie, takže občas aj zamiešame. Je hotová vtedy, ak stratí tmavočervenú farbu a jej obsah sa zafarbí do čierna. Hotovú krvavnicu už len presypeme na tanier.
A je to hotové! Môžeme jesť chutný obed!
Výpočet
Ešte pridávam môj výpočet ceny jednej porcie:
Kilo kvasenej kapusty stojí tak 2,3 eura, a teda 50 g bude za cca 12 centov.
500 g pohánky stojí cca 2,20 eur, a teda 100g bude stáť cca 44 centov.
Tri krvavničky (400g) kúpite za 2,2 eur, a teda jedna stojí cca 70 centov.
Olej miniete minimálne (polievkovú lyžicu), preto to ani nepočítam.
Celá debata | RSS tejto debaty