Lacné recepty: Hlávkový šalát so zákysankou – 2, 83 eur
8. marca 2022 13:04,
Prečítané 1 635x,
šéfkuchár,
Zelenina
Včera som dostal chuť zjesť niečo zdravé. V Bille som impulzívne siahol po hlávkovom šaláte a dúfal, že keď ho už budem mať doma, prinútim sa ho zjesť. Vôbec som ale netušil v akej forme ho dostanem do žalúdka – dám si ho s chlebom a šunkou, či nebodaj prvý raz v živote vyskúšam uvariť šalátovú polievku ?
Nakoniec som na internete našiel jednu českú stránku, kde bolo hneď 10 receptov k hlávkovému šalátu. Keďže som kúpil aj zakysanku, zaujal ma jednoduchý recept na šalát s acidofilným mliekom. Je to naozaj jednoduché, tak som sa do toho pustil.
Suroviny na dve porcie:
zakysanka – 0,79 eur
hlávkový šalát – 0,99 eur
soľ – skoro nič eur
chlieb (iné pečivo) – 1,05 eur
Spolu: 2,83 eur
Postup:
Rozlejete 0,5 litra ochladenej zakysanky do dvoch misiek. Opláchnete šalát a nakrájate na drobné kúsky (kto krájal zeleninu pre hydinu, vie ako to robím ja :)).
Zakysanku môžete osoliť podľa chuti a potom do nej pridáte nakrájaný šalát. K tomu si odrežete na zajedanie chlebík a je to!
Netvrdím, že to zasýti na 4 hodiny, ale je to prekvapujúco chutné a svieže jedlo.
Dobrú chuť! 🙂
27.05.2022
Naozaj je to primitívny recept – hodný mojich kuchárskych schopností. Krvavničky vyvolávajú síce u niektorých ľudí odpor, avšak pre mňa to je chutný a výživný obed. Suroviny: 50g kyslej kapusty 100g pohánky 1 ks krvavničky olej ———————— Cena: 1,26 eur! Postup: 1. Do hrnca si dáme asi 100g pohánky [...]
19.03.2022
Ďalší rýchly, lacný a pomerne zdravý recept. Asi najzložitejšie na ňom je oddeliť tuniaka od oleja. Tuniak Ryby sú zdravé a tuniaky v konzerve sú navyše pripravené na priamu konzumáciu. Ja si zvyknem kupovať tuniaka v celku, nie posekaného. Ten nevyzerá príliš vábne. Máte na výber 1. tuniaka v oleji, 2. vo vlastnej šťave, prípadne 3. s nejakou zeleninou. Vo vlastnej [...]
14.03.2022
Možno to nevyzerá ako recept, ale skôr ako žart. Faktom však je, že sú to celkom dobré a lacné raňajky. Postup Celé by sa to dalo zhrnúť do krátkeho návodu – nasyp vločky do misky a zalej ich vriacou vodou. Pozor však na detaily! Je totiž veľmi dôležité, aké vločky kúpite, kedy ich zjete a koľko. To sú detaily, ktoré poznajú len skutoční fajnšmejkri. 🙂 [...]
Celá debata | RSS tejto debaty