Megalacný recept: Krvavničky s pohánkou za 1, 26 eur.

27. mája 2022, šéfkuchár, mäso obed

Naozaj je to primitívny recept – hodný mojich kuchárskych schopností. Krvavničky vyvolávajú síce u niektorých ľudí odpor, avšak pre mňa to je chutný a výživný obed.

 

Suroviny:

 

50g kyslej kapusty

100g pohánky

1 ks krvavničky

olej

————————

Cena: 1,26 eur!

 

Postup:

1. Do hrnca si dáme asi 100g pohánky (podobné množstvo ako si dávame ryže) a uvaríme vo vode 5 minút. Scedíme a vysypeme na tanier.

pohánka

1. Asi 50 g kyslej kapusty udusíme na panvici, ideálne ju prikryjeme pokrývkou, nech sa udusí v pare. Po asi 5 minútach dusenia kapustu dáme na tanier ku pohánke a panvicu opláchneme.

kapusta

2. Na panvicu dáme trošku oleja (asi polievkovú lyžicu) a položíme na ňu krvavničku. Krvavničku pečieme a prevraciame. Zvykne sa roztrhnúť a obsah vytečie, takže občas aj zamiešame. Je hotová vtedy, ak stratí tmavočervenú farbu a jej obsah sa zafarbí do čierna. Hotovú krvavnicu už len presypeme na tanier.

krvavnica

 

A je to hotové! Môžeme jesť chutný obed!

krvavnička

 

Výpočet

Ešte pridávam môj výpočet ceny jednej porcie:

Kilo kvasenej kapusty stojí tak 2,3 eura, a teda 50 g bude za cca 12 centov.

500 g pohánky stojí cca 2,20 eur, a teda 100g bude stáť cca 44 centov.

Tri krvavničky (400g) kúpite za 2,2 eur, a teda jedna stojí cca 70 centov.

Olej miniete minimálne (polievkovú lyžicu), preto to ani nepočítam.